Utbildning vid juridiska institutionen

Våra juristutbildningar har ett starkt fokus på problembaserat lärande, där studentens arbete och utveckling står i centrum. Eftersom vi utbildar juriststudenter i mindre undervisningsgrupper bevarar vi närheten till våra studenter.

Studera vid juridiska institutionen:

  • Vi erbjuder moderna utbildningar. Vår pedagogiska modell låter studenter utveckla sina färdigheter i juridisk problemlösning utifrån relevanta och aktuella problem. 
  • Vår småskalighet innebär att vi, både lärare och administratörer, är tillgängliga för studenterna. Denna småskalighet gör även att studenterna blir uppmärksammade och får utrymme att uttrycka sig. 
  • Vi erbjuder flexibla utbildningar. Idag finns inte alla studenter på campus. Vi erbjuder utbilningar på campus, på distans med sammankomster i Umeå och helt nätbaserade kurser.
  • Vi är mångsidiga. Våra program och kurser täcker en mängd områden,  exempelivs miljörätt, beskattningsrätt, fastighetsrätt, arbetsrätt och internationell rätt.
  • Studenter på juristprogrammet får en möjlighet att skapa sin egen profil med våra valbara kurser i slutet av utbildningen.
  • Vi är kompetenta. Våra lärare har mångårig praktisk erfarenhet och våra forskare undervisar, vilket innebär att aktuell forskning blir en del av undervisningen.


Sidansvarig: Sofia Strömgren

Utskriftsversion

Kontaktinformation

Nina Nilsson Rådeström, studierektor
901 87 Umeå 

Tel:  +46 (90) 786 92 17

Kontaktformulär

Kontaktinformation

Stefan Lidberg, studievägledare
901 87 Umeå 

Tel:  090-786 76 15 Telefontider: Må, ons, fre kl. 10 – 11.30

Kontaktformulär