Till umu.se

Utbildning vid juridiska institutionen

Våra juristutbildningar har ett starkt fokus på problembaserat lärande, där studentens arbete och utveckling står i centrum. Eftersom vi utbildar juriststudenter i mindre undervisningsgrupper bevarar vi närheten till våra studenter.

Studera vid juridiska institutionen:

  • Vi erbjuder moderna utbildningar. Vår pedagogiska modell låter studenter utveckla sina färdigheter i juridisk problemlösning utifrån relevanta och aktuella problem. 
  • Vår småskalighet innebär att vi, både lärare och administratörer, är tillgängliga för studenterna. Denna småskalighet gör även att studenterna blir uppmärksammade och får utrymme att uttrycka sig. 
  • Vi erbjuder flexibla utbildningar. Idag finns inte alla studenter på campus. Vi erbjuder utbilningar på campus, på distans med sammankomster i Umeå och helt nätbaserade kurser.
  • Vi är mångsidiga. Våra program och kurser täcker en mängd områden,  exempelivs miljörätt, beskattningsrätt, fastighetsrätt, arbetsrätt och internationell rätt.
  • Studenter på juristprogrammet får en möjlighet att skapa sin egen profil med våra valbara kurser i slutet av utbildningen.
  • Vi är kompetenta. Våra lärare har mångårig praktisk erfarenhet och våra forskare undervisar, vilket innebär att aktuell forskning blir en del av undervisningen.

Här hittar du information om våra kurser och program


Kontaktinformation

Nina Nilsson Rådeström, studierektor
901 87 Umeå 

Tel:  +46 (90) 786 92 17

Kontaktformulär

Kontaktinformation

Stefan Lidberg, studievägledare
901 87 Umeå 

Tel:  090-786 76 15 Telefontider: Må, ons, fre kl. 10 – 11.30

Kontaktformulär