Inför avresan

När får jag besked?

Du kan räkna med att få besked under senare halvan av mars. Du får då någon dag på dig att slutgiltigt tacka ja eller nej till erbjuden plats.
 

Hur ansöker jag till universitetet och när får jag information därifrån?

När du nominerats till ditt universitetet skickar de ut information via mail om hur du ansöker, praktisk information om boende etc. Tidpunkten för detta varierar en del. Några skickar ut information redan under våren, medan andra skickar ut den senare under hösten (då utbytesstudierna i regel alltid sker under vårtermin). OBS! Du ansvarar själv för att bevaka att du får information och att din ansökan lämnas in i tid. Du kan kontakta värduniversitetets internationella avdelning om du inte hör något ifrån dem. Vill du ha hjälp med detta kan du också alltid vända dig till juridiska institutionens IKP (internationella kontaktperson).
 

Hur väljer jag kurser?

Grundprincipen för ditt val av kurser är att de helt eller delvis inte får innehålla sådant som du redan läst inom ramen för juristprogrammet. Du bör diskutera kursval med den internationella kontaktpersonen vid institutionen och ett s k Learning agreement ska upprättas före avresa.
 

Hur är jag försäkrad?

Du är försäkrad via Kammarkollegiets Student UT-försäkring
 

Hur får jag bostad?

Många av våra partneruniversitet stöder de utbytesstudenter vi skickar till dem i deras sökande efter bostad. Hur det stödet ser ut och vilka regler som gäller skiljer sig från land till land och mellan universitet i samma land, så för att få reda på hur det fungerar på just det universitet du ska åka till måste du läsa den information de har på sin hemsida (oftast under rubrikerna Housing eller Accomodation) eller som de skickar till dig. Om du har svårt att hitta information om bostäder så bör du i första hand kontakta partneruniversitet. Om dina funderingar inte besvaras av dem, kontakta den internationella kontaktpersonen vid institutionen.
 

Kan jag få stipendium?

Du som åker på Erasmus-utbyte och Nordplusutbyte kan söka stipendium. När du tackat ja till nominering till utbytesplats inom Erasmus får du ett informationsmail från International Office och all information kring stipendiet kommer att finnas på Cambro. För Nordplusutbytet skickar koordinatorn för Nordplusnätverket i juridik (f n Mykolas Romeris University i Litauen) ut information om hur och när du söker.

Här hittar du information om inför hemresa och efter hemkomst


Sidansvarig: Sofia Strömgren

Utskriftsversion

Relaterad information

Utbytesstudier